Un păianjen care se crede Spiderman – rezumat

de

în

„Un păianjen care se crede Spiderman” este un text scris de Adina Popescu, o talentată scriitoare și jurnalistă română. Acest text a fost inclus în manualul de limba și literatura română pentru clasa a VI-a, publicat de editura Art.

Povestea începe cu un păianjen care se plimba liniștit pe un fir, până când a fost brusc speriat de vocea ascuțită a Mariei, care l-a văzut și s-a temut. Păianjenul s-a refugiat în cartea „Alice în Tara Minunilor”, în timp ce Maria striga după ajutor.

Când mama Mariei a venit să vadă ce s-a întâmplat, fata i-a povestit despre păianjenul uriaș pe care l-a văzut între cărți. În timp ce mama o certa pe Maria pentru dezordinea din cameră, păianjenul asculta discuția și își amintea cum se simțea singur în cameră înainte ca familia Mariei să se mute acolo. În acel moment, el își dăduse seama că nu are o familie, la fel ca și Maria, dar începuse să o îndrăgească pe fetiță. Știa că Maria era în clasa a VI-a și că, în loc să-și facă tema la matematică, asculta muzică. Păianjenul simțea că face parte din familia Mariei.

Când mama a descoperit păianjenul în cartea în care se refugiase, a fost uimită de dimensiunile reduse ale creaturii care o sperase atât de tare. Maria i-a cerut mamei să-l omoare, dar aceasta a ales să-l lase să plece, deschizând fereastra pentru a-i permite să scape. Păianjenul a profitat de ocazie și a plecat, întinzând un fir ca Spiderman și alunecând ușor, strigând după Maria, sperând că aceasta îl va vedea și îl va aplauda pentru acrobațiile sale. Cu toate acestea, Maria nu a venit, iar păianjenul a plecat în căutarea unei noi familii.