Omul invizibil – rezumat

de

în

Una dintre cele mai cunoscute opere literare din întreaga lume, „Omul invizibil” a fost scrisă de celebrul autor englez Herbert George Wells. Romanul a fost publicat pentru prima dată în revista Pearson’s magazine în anul 1897 și a atras imediat atenția unui public numeros. Acțiunea se desfășoară într-un mic sat din West Sussex, unde un străin misterios ajunge la hanul din localitate. Acesta se dovedește a fi invizibil și, folosindu-și această abilitate, comite o serie de furturi în sat și în împrejurimi.

Personajul principal, Griffin, era un fost student la medicină care, în încercarea de a-și schimba soarta, a descoperit o metodă de a deveni invizibil. Cu toate acestea, planurile sale de a stăpâni lumea sunt distruse atunci când este denunțat de un complice și devine ținta unei urmăriri intense. În cele din urmă, este linșat de oamenii furioși, iar după moartea sa, corpul său devine vizibil din nou. Cu toate acestea, rețeta pentru invizibilitate rămâne un mister, deoarece unele pagini din notițele lui Griffin lipsesc, iar informațiile rămase sunt scrise într-un amestec ciudat de limbi.

„Omul invizibil” este un roman științifico-fantastic care a captivat imaginația cititorilor de-a lungul timpului. Personajul lui Wells a fost adaptat în numeroase filme, piese de teatru și desene animate, ceea ce demonstrează impactul durabil pe care această carte l-a avut asupra culturii populare. Alături de Jules Verne, Herbert George Wells este considerat unul dintre pionierii literaturii științifico-fantastice și a contribuit semnificativ la dezvoltarea acestui gen literar.