Olguța și operațiunea Jaguarul – rezumat

de

în

„Olguța și operațiunea Jaguarul” este continuarea poveștii pentru copii intitulată „Olguța și un bunic de milioane”, ambele scrise de Alex Moldovan. Lansată în toamna anului 2020, cartea ne poartă în aventurile ulterioare ale Olguței, după ce aceasta și-a reîntâlnit bunicul misterios și plin de surprize, schimbându-și radical atitudinea față de el pe măsură ce îl cunoaște mai bine.

Acțiunea începe cu o înmormântare, pe care noi, cititorii, o presupunem a fi pentru mama protagonistei, care avea nevoie urgentă de un transplant de rinichi. Bunicul fetei, Constantin, urma să-i doneze un rinichi, dar este răpit de către Maximilian, care cere o recompensă de un milion de euro. Familia fetei se adresează poliției pentru ajutor. Olguța suspectează că totul ar putea fi o nouă farsă a bunicului, dar, având în vedere gravitatea situației, începe să-și pună la îndoială capacitatea lui de a face glume într-un moment atât de delicat. Astfel, Olguța decide să însceneze propria înmormântare pentru a câștiga timp. Cu ajutorul lui Victor, cel mai bun prieten al ei, Olguța se întâlnește cu Maximilian și încearcă să-și recupereze bunicul.

După ce primesc un mesaj anonim, Olguța și Victor se întâlnesc cu o altă prietenă a fetei și pornesc într-o aventură plină de suspans pentru a-și găsi bunicul și câinele răpit. Prin trăiri intense și situații periculoase, Olguța reușește să-și găsească bunicul, iar familia se reunește în final. Operația mamei se realizează cu succes, iar Olguța învață să aibă o relație mai bună cu bunicul său, în ciuda metodelor excentrice prin care acesta testează familia.

Cartea demonstrează încă o dată abilitatea autorului de a stârni interesul cititorilor cu aventuri pline de acțiune care păstrează atenția celor mici. Succesul primele două cărți cu Olguța a dus la apariția celei de-a treia, intitulată „Olguța și marea demascare”.