O poveste grimminală – rezumat

de

în

Cartea „O poveste grimminală” a fost publicată de editura Arthur în anul 2015 și este o lucrare inedită pentru copii, dar potrivită și pentru cititorii adulți. Inspirată din basmul fraților Grimm, „Hansel și Gretel”, această operă reinterpretează povestea astfel încât să se apropie mai mult de atmosfera basmului original. În timp ce variantele originale ale basmelor clasice au suferit modificări de-a lungul timpului, „O poveste grimminală” readuce misterul și genul „horror” în atenția cititorilor.

În această versiune, Hansel și Gretel sunt copiii unui rege și ai unei regine. Aceștia sunt implicați într-o serie de evenimente neașteptate, începând cu sacrificiul fostului servitor al cuplului, Johannes, și până la confruntarea cu un dragon care trăiește în tatăl lor. Cei doi copii trec prin numeroase peripeții și întâmplări înfricoșătoare, precum întâlnirea cu o brutăreasă și cu un vârcolac, dar și confruntarea cu diavolul și cu moartea.

În cele din urmă, Hansel și Gretel reușesc să își înfrângă fricile și să își recapete încrederea în părinții lor, stabilind un echilibru între realitățile convenționale ale existenței și cele neașteptate, aparent înfricoșătoare. Această carte vine să răspundă noilor tendințe din literatura pentru copii, care abordează subiecte și atmosfere mai întunecate și misterioase, și să încurajeze o mai mare deschidere a publicului tânăr către astfel de povești.