Inimă de cerneală – rezumat

de

în

Romanul „Inimă de cerneală” se concentrează pe Meggie, o fată de doisprezece ani pasionată de lectură, care moștenește un dar ciudat de la tatăl ei, Mo, care o face capabilă să aducă personajele din cărți la viață atunci când citesc cu voce tare. Însă, la început, Meggie nu știe despre acest talent al tatălui său. În plus, mama ei dispăruse când era mică, astfel încât nu-și amintește prea multe despre ea.

Aventurile încep cu vizita unui om straniu, Deget-de-praf, care îi conduce pe Mo și Meggie la casa mătușii fetiței, Elinor, unde Mo ascunde o carte de ochii lui Capricorn, un tâlhar. Conflictul dintre Capricorn și Mo are rădăcini adânci, legate de o întâmplare din trecut, care a dus la dispariția mamei lui Meggie.

Când Mo aducea involuntar la viață personaje din cărți, exista și riscul ca unii dintre cei de față să pătrundă în lumea cărții. Apariția autorului cărții din care provin personajele, Fegnolio, schimbă cursul evenimentelor și contribuie la un final fericit pentru toți.

„Inimă de cerneală” este un roman captivant care explorează tema aducerii ficțiunii în lumea reală și poate fi apreciat atât de copii și adolescenți, cât și de cititorii adulți. Este o poveste plină de aventură și fantezie, care reușește să captiveze cititorii de toate vârstele.