Iarna lui Isidor – rezumat

de

în

Romanul pentru copii și adolescenți „Iarna lui Isidor” a fost publicat în anul 2020 de către editura Polirom și este continuarea volumului „O vară cu Isidor”, ambele scrise de Veronica Niculescu. Aceste cărți au devenit printre cele mai citite opere românești pentru copii în prezent.

În „O vară cu Isidor” am aflat cum condorul Isidor a fost salvat de la grădina zoologică de către Serena, oferindu-i astfel șansa de a trăi în libertate. În „Iarna lui Isidor”, ne sunt prezentate aventurile condorului în sălbăticie și eforturile sale de a se adapta la noul stil de viață. Rămas singur și cu iarna apropiindu-se rapid, Isidor se confruntă cu îngrijorare și dorul de Serena. Cu toate acestea, el își face o listă de priorități, concentrându-se pe găsirea hranei și a unui adăpost pentru iarnă.

Isidor întâlnește un corb care îi propune să facă echipă, ajutându-l să găsească hrana, iar în schimb, corbul avea să-i anunțe când găsea un cadavru proaspăt. În timpul acestor aventuri, Isidor se confruntă cu o criză existențială, dar își găsește sprijin și prietenie în corb și într-o bufniță care se alătură ulterior echipei lor.

Cei trei prieteni decid să elibereze și celelalte animale de la grădina zoologică, iar Isidor se confruntă cu emoții puternice atunci când o vede pe Serena, devenită o fată schimbată. Cu toate acestea, reușește să-și depășească tristețea și să-și găsească bucuria revederii, iar cei doi încep să scrie împreună o carte despre prietenia lor.

Astfel, „Iarna lui Isidor” este o poveste captivantă despre aventurile și prietenia protagonistului, care reușește să se adapteze la sălbăticie și să-și regăsească prietenia cu Serena, împreună cu sprijinul celorlalte animale din pădure.