Fântâna dintre plopi – rezumat

de

în

Era odată un călător curajos și aventurier numit Neculai Isac. El călătorea pe meleaguri necunoscute în căutarea dragostei și a aventurilor. Era un bărbat atrăgător și puternic, mereu în căutarea unor noi experiențe și trăiri intense. Însă, în spatele acestui spirit liber se ascundea o inimă rănită și o poveste tulburătoare.

Neculai Isac se căsătorea și se despărțea de mai multe ori, aducând suferință părinților săi și provocând confuzie în sufletele celor pe care îi întâlnea în calea sa. În ciuda acestor relații efemere, el nu își găsea adevărata fericire și iubire.

Povestea lui Neculai Isac începe într-o zi răcoroasă de toamnă, când el ajunge la Hanul Ancuței. Acolo, este recunoscut de comisul Ionita, un vechi prieten din tinerețe. Cei doi se așează la masa din han și încep să-și amintească de vremurile trecute.

În timpul acestor amintiri, Neculai Isac începe să povestească despre o experiență de viață care a implicat pierderea unui ochi. Această poveste îl transportă pe comisul Ionita și pe cititor într-o lume plină de mister și tragedie.

În tinerețea sa, Neculai Isac era un călător neobosit, mereu în căutarea unor noi aventuri. Pe drumurile sale, el ajunge într-o pădure în apropierea Hanului Ancuței și acolo, în marginea pădurii, îl întâlnește pe Marța, o tânără femeie frumoasă și enigmatică. Marța purta doar o cămașă, ceea ce atrage imediat atenția călătorului.

Cei doi stau de vorbă, împărtășind povești și râsete, iar întâlnirea lor este una magică și captivantă. Cu toate acestea, după o scurtă perioadă de timp, Marța dispare fără urmă, lăsându-l pe Neculai Isac cu un sentiment de dor și confuzie.

În dimineața următoare, Marța se întoarce la han și îi mulțumește lui Neculai Isac pentru cizmele pe care i le-a dăruit. În timpul acestei întâlniri, Marța îl avertizează pe călător că unchiul ei și frații lui mici au pus la cale să-l omoare pentru vinul pe care urma să-l transporte.

Neculai Isac este surprins și alarmat de această veste și își dă seama că trebuie să lupte pentru viața sa. Într-o noapte întunecată, el se confruntă cu cei trei atacatori și începe o luptă aprigă. În ciuda curajului său și a abilităților sale de luptă, el este rănit grav în ochi.

În timp ce lupta se întețește, Neculai Isac reușește să-și împuște unul dintre atacatori, dar ceilalți doi reușesc să scape. Rănit și epuizat, el se întoarce la fântâna dintre plopi, locul magic unde îl întâlnise pe Marța pentru prima oară.

Cu inima plină de durere și amintiri, Neculai Isac descoperă o scenă înspăimântătoare. Marța, frumoasa femeie cu care a împărtășit câteva clipe de fericire, a fost ucisă și aruncată în apă. Durerea și tristețea îl cuprind pe călător, iar povestea lui atinge punctul culminant al tragediei.

Neculai Isac încheie povestea cu o descriere a stării sale actuale, cu un ochi pierdut și celălalt plin de durere și amintiri. El trăiește acum cu un gol în inimă și cu regretul alegerilor pe care le-a făcut în trecut.

„Fantana dintre plopi” este o poveste profundă și captivantă, care ilustrează tema iubirii și a destinului. Ne arată cum alegerile noastre pot avea consecințe profunde asupra vieților noastre și cum dragostea și pierderea pot merge mână în mână în căutarea fericirii. Prin povestea lui Neculai Isac, Mihail Sadoveanu ne provoacă să reflectăm asupra propriei noastre călătorii și asupra alegerilor pe care le facem în viață.