Eu sunt Malala – rezumat

de

în

Titlul cărții „Eu sunt Malala” reprezintă volumul de memorii semnat de Malala Yousafzai, o tânără pakistaneză care a luptat pentru drepturile femeilor din țara ei, împreună cu Christina Lamb, o scriitoare și jurnalistă britanică. Această carte a fost publicată pentru prima dată în 2013 și relatează povestea vieții Malalei, care s-a născut în 1927 în valea Swat din Pakistan.

În cartea sa, Malala oferă cititorilor o perspectivă asupra istoriei țării sale și a situației politice din acea perioadă, subliniind importanța educației pentru toți, un principiu pe care tatăl ei l-a împărtășit și pe care ea l-a susținut cu înverșunare. După evenimentele tragice care au avut loc în Pakistan și după ce talibanii au preluat controlul în regiunea Swat, Malala și tatăl ei au început să militeze pentru dreptul femeilor la educație, în ciuda pericolelor iminente.

În cele din urmă, familia Malalei a fost nevoită să părăsească țara din cauza amenințărilor talibanilor. În ciuda acestor greutăți, Malala a continuat să lupte pentru drepturile femeilor și pentru accesul la educație. Cu toate acestea, viața ei a fost amenințată când a fost împușcată în cap de către talibani în timp ce se afla în autobuz. A fost transferată în Anglia, unde și-a revenit și a primit sprijin din partea comunității internaționale.

Cartea surprinde povestea impresionantă a Malalei, care a riscat totul pentru a-și susține principiile și care a devenit un model pentru fetele din întreaga lume. În 2014, a primit Premiul Nobel pentru Pace, iar familia sa continuă să lupte pentru drepturile femeilor în speranța că într-o zi se vor putea întoarce în Pakistan fără a-și mai pune viața în pericol.