Doi ani de vacanță – rezumat

de

în

Romanul „Doi ani de vacanță” scris de Jules Verne este o poveste captivantă despre un grup de tineri care se luptă pentru supraviețuire pe o insulă pustie din Pacific. Cartea începe cu un grup de elevi francezi care se îmbarcă pe un vas numit „Chancellor” pentru a se întoarce acasă după un an de studii în Noua Zeelandă. Cu toate acestea, o furtună puternică îi aruncă pe toți în derivă și vasul se scufundă în cele din urmă.

Cei șaisprezece elevi și un profesor reușesc să se salveze și să ajungă pe o insulă aparent nelocuită din Pacific. Ei își organizează viața pe insulă și încep să-și construiască un refugiu și să caute hrană. În timp ce încearcă să supraviețuiască, tinerii se confruntă cu numeroase provocări, inclusiv conflicte interpersonale, lipsa hranei și aprovizionării, și atacurile animalelor sălbatice.

Pe măsură ce timpul trece, elevii încep să se adapteze la viața pe insulă și să-și dezvolte abilitățile de supraviețuire. Ei învață să pescuiască, să vâneze și să cultive plante pentru hrană. De asemenea, ei descoperă resurse naturale pe insulă, cum ar fi lemnul, piatra și argila, pe care le folosesc pentru a-și construi adăposturi mai sigure și pentru a-și crea un mediu de trai mai confortabil.

Pe măsură ce trec lunile, elevii încep să-și dezvolte o comunitate pe insulă și să-și organizeze viața într-un mod mai eficient. Ei își împart responsabilitățile și își petrec timpul împreună, împărtășind amintiri și speranțe pentru viitor. De-a lungul timpului, ei își dezvoltă abilități de leadership și încep să-și asume responsabilități mai mari în cadrul comunității lor.

Pe măsură ce se apropie al doilea an de vacanță pe insulă, elevii încep să-și pună întrebări despre viitorul lor și să-și facă planuri pentru a-și găsi drumul înapoi în lumea civilizată. Ei încep să exploreze insula mai în profunzime și să caute semne de viață umană sau alte resurse care să-i ajute să plece de pe insulă.

În cele din urmă, după o serie de aventuri și peripeții, elevii reușesc să găsească un mod de a-și părăsi insula și să se întoarcă în lumea civilizată. Ei sunt salvați de un vas și sunt duși înapoi acasă, unde sunt întâmpinați cu bucurie de familiile lor și de comunitatea lor.

Romanul „Doi ani de vacanță” este o poveste captivantă despre supraviețuire, prietenie și curaj în fața adversităților. În timp ce elevii se confruntă cu numeroase provocări pe insulă, ei reușesc să își dezvolte abilități și să-și găsească drumul înapoi acasă, demonstrând puterea umană de a depăși obstacolele și de a găsi speranță în cele mai dificile situații.