Singur pe lume – rezumat

de

în

Într-un sat uitat de lume, într-o vreme în care sărăcia și suferința erau la ordinea zilei, trăia un băiețel pe nume Rémi. El locuia cu mama sa adoptivă, mama Barberin, și credea că nimic nu îi lipsește în viață. Dar soarta avea să-i pregătească o surpriză neplăcută.

Într-o zi, tatăl adoptiv al lui Rémi, Jerome Barberin, s-a întors acasă, dezvăluind că băiatul nu era, de fapt, copilul lor biologic. Această veste a zdruncinat lumea lui Rémi, făcându-l să se simtă înstrăinat și singur. Jerome, înfrânt de nevoi financiare, a hotărât să-l vândă pe Rémi unei trupe de actori ambulanți conduse de un om misterios numit Vitalis. În schimbul băiatului, Jerome a primit o sumă de bani care îi va permite să supraviețuiască măcar pentru câteva luni.

Rémi s-a trezit într-o lume complet nouă, alături de Vitalis și animalele sale – câinii Capi, Dolce și Zerbino, precum și maimuța Joli-Coeur. Au început să cutreiere prin sate și orașe, dând reprezentații pentru a-și câștiga existența. Rémi a învățat să se descurce în această viață nomadă, să cânte, să danseze, să se joace cu animalele și să aducă bucurie în inimile celor care îi priveau spectacolele.

Dar viața lor a fost zguduită când Vitalis a fost arestat în timpul unei reprezentații și închis pentru două luni. Rémi a rămas singur cu animalele și a trebuit să se descurce cum putea. În această perioadă, a fost invitat de doamna Mulligan și fiul său paralizat, Arthur, să călătorească cu ei. Rémi a simțit că este o oportunitate de a scăpa de viața grea și de solitudine, dar în momentul eliberării lui Vitalis, a ales să se întoarcă la trupa de actori.

În timpul unei furtuni de zăpadă, tragedia a lovit trupa. Doi dintre câinii lui Vitalis au fost uciși de lupi, iar maimuța Joli-Coeur a murit. Rémi și-a văzut familia adoptivă într-un final și a simțit că nimic nu mai poate merge rău. Dar viața avea să-i mai dea încă o lecție.

Rémi a întâlnit un tânăr orfan pe nume Mattia, care fugea de un hoț de copii numit Garofoli. Cei doi au devenit frați în inimă și au luptat împreună pentru a supraviețui. Au călătorit din oraș în oraș, trecând prin aventuri și încercări, dar niciodată nu și-au pierdut speranța și curajul.

După moartea lui Vitalis, Rémi a fost primit de un grădinar din Gentilly. Acolo, s-a îndrăgostit de fiica grădinarului, Lise, și a crezut că a găsit în sfârșit fericirea pe care o căuta. Dar viața este plină de surprize și, după închiderea grădinii, Rémi și Mattia au trebuit să-și găsească din nou un mod de a supraviețui ca actori ambulanți.

Aventurile lor i-au purtat pe drumuri periculoase și i-au adus în fața unor obstacole aparent insurmontabile. Dar Rémi și Mattia nu s-au dat bătuți. Au învățat să muncească în mine pentru a-și câștiga existența și să lupte pentru visurile lor.

În cele din urmă, Rémi a aflat că există o familie care îl căuta. A plecat în Anglia împreună cu Mattia și Capi pentru a-și întâlni familia biologică. Dar dezamăgirea a fost mare când a descoperit că aceștia erau niște escroci. Cu inima frântă, Rémi și Mattia au revenit în Franța și au continuat să caute rădăcini și un loc la care să aparțină.

În cele din urmă, Rémi și-a regăsit mama biologică, doamna Mulligan, și a aflat adevărul despre separarea lor la naștere. A fost o reuniune emoționantă, plină de bucurie și lacrimi. Rémi a înțeles că familia nu se limitează doar la legături de sânge, ci este despre dragoste și înțelegere.

Rémi și-a început o nouă viață alături de mama sa biologică și de iubita sa, Lise. Au plecat în Anglia, unde Rémi și-a găsit locul și unde a înființat o familie. Mattia a devenit un muzician talentat și a cunoscut succesul. Povestea lor s-a încheiat cu o notă de speranță și fericire, subliniind puterea spiritului uman de a înfrunta adversitățile și de a găsi calea către fericire și împlinire.