REZUMAT „Domnul Goe”

de

în

Era o zi frumoasă de primăvară când Goe, un băiat neastâmpărat și plin de energie, se pregătea să călătorească cu mama sa, bunica și mătușa în capitala București. Aveau o misiune importantă: să participe la sărbătorile de Ziua de 10 Mai. Goe era îmbrăcat într-un costum de marinar, cu o palarie de paie pe cap, pe care era inscripționat cu mândrie „le Formidable”.

În timp ce așteptau nerăbdători să urce în tren, mama și bunica lui Goe îi admirau aspectul său perfect, dar mătușa Mița se grăbi să corecteze pronunția termenului „marinar”. Înainte ca discuția să se încheie, trenul a sosit și toți s-au urcat în grabă.

Cu toate locurile ocupate în tren, tineri binevoitori au făcut loc pentru femei. Goe, însă, a refuzat să intre în cupeu și a preferat să stea în coridor cu bărbații. Unul dintre tineri l-a avertizat să nu-și scoată capul pe fereastră și l-a împins ușor înapoi. Dar Goe nu s-a lăsat intimidat și a scos din nou capul pe fereastră. Vântul a luat pălăria sa și Goe a izbucnit în plâns.

Conductorul a venit să verifice biletele, iar femeile au explicat situația cu pălăria și biletul lui Goe, care fuseseră pierdute. Cu toate acestea, conductorul a insistat să plătească un bilet suplimentar și o amendă. Femeile s-au supărat, dar au fost de acord să plătească suma cerută.

Între timp, Goe a pierdut echilibrul în tren și s-a lovit cu nasul de clanța ușii, începând să plângă din nou. A fost o situație neplăcută pentru micuțul Goe, dar mama sa a fost acolo pentru a-l consoleze și să-i ofere o pălărie nouă.

Goe și-a continuat călătoria, mâncând ciocolata în coridor, iar mama sa a decis să rămână lângă el pentru a avea grijă de el și a-l proteja. Trenul, însă, s-a oprit brusc din cauza semnalului de alarmă tras. Toată lumea era speriată și îngrijorată, iar Goe a dispărut pentru o scurtă perioadă de timp, ceea ce a făcut ca femeile să-l caute înspăimântate.

S-a dovedit că Goe fusese închis în compartiment și nu reușise să deschidă ușa. După ce s-a rezolvat problema, trenul a ajuns în cele din urmă în București, cu o mică întârziere. Femeile l-au luat pe Goe și au plecat în oraș cu o trăsură, pregătite să se bucure de parada militară de Ziua de 10 Mai.

Astfel, călătoria tumultoasă a lui Goe în tren către București s-a încheiat cu aventuri și reacții amuzante ale personajelor. Neastâmpărul și curiozitatea lui Goe au adus momente de haos, dar și de bucurie în viața celor din jurul său.