Pulbere de stele – rezumat

de

în

Într-un sat englezesc numit Wall, se desfășoară o piață misterioasă la fiecare nouă ani. Această piață este specială deoarece se află dincolo de un zid de piatră care separă lumea noastră de cea a Faerie. În această lume magică, Dunstan Thorn întâlnește o zână pe nume Una, care este sub jugul vrăjitoarei Semele. După ce cumpără un ghiocel de sticlă cu un sărut, Dunstan petrece o noapte de iubire cu Una în pădure. Câteva luni mai târziu, primește un coș în care se află un copil, pe care îl numește Tristran.

Pe măsură ce Tristran crește, se îndrăgostește de Victoria Forester, o fată din sat. Pentru a-i dovedi dragostea, el promite să-i aducă o stea căzătoare văzută în Faerie. Victoria îi propune în schimb căsătoria. Tatăl lui Tristran îi dă acestuia ghiocelul, care îi va ajuta să treacă de gardienii zidului și îi dezvăluie originile sale fantastice.

Astfel, Tristran pornește într-o aventură spre Faerie, unde ajunge la stea căzătoare și descoperă că este o fată numită Yvaine. Îndrăgostindu-se de ea, Tristran o leagă de el cu o cataramă de argint. Cu ajutorul unui om mic și păros, Tristran primește o lumânare magică pentru călătorii rapide și începe să se întoarcă spre Wall.

Pe parcursul călătoriei, Yvaine este capturată de vrăjitoarea-regină, care planifică să mănânce inima stelei pentru a-și recâștiga tinerețea. Tristran primește ajutor de la un unicorn și scapă de vrăjitoare. Cei doi se refugiază într-un han, dar vrăjitoarea încearcă să-l otrăvească pe Tristran. Cu ajutorul unicornului, el scapă și evadează cu Yvaine folosind resturile lumânării magice. Când par să fie blocați pe un nor, sunt salvați de o navă zburătoare.

La despărțire, Tristran și Yvaine se îndreaptă spre Wall și întâlnesc-o pe Semele, vrăjitoarea care îl transformă pe Tristran într-un șoarece de câmp pentru a-l ajuta să ajungă în siguranță la destinație. Yvaine călătorește în aceeași caravană a Semelei, fără ca aceasta să știe.

Între timp, frații lui Tristran se luptă pentru a recupera colierul de topaz aruncat de Lordul Stormhold, care anunță că primul fiu care îl va găsi va fi urmașul său. În timpul luptelor, unul dintre frați, Septimus, este ucis de vrăjitoarea-regină.

Tristran ajunge în cele din urmă la piață, unde îl lasă pe Yvaine și se întâlnește cu Victoria. Află că Victoria este deja logodită cu altcineva, dezamăgindu-se în ea. Între timp, Yvaine își dă seama că îl iubește pe Tristran, dar află că dacă trece zidul dintre lumi, va deveni piatră.

Tristran se întoarce la Yvaine și îi spune că Victoria nu mai este o opțiune. Între timp, Una, mama lui Tristran și fiica cea mare a Lordului Stormhold, este eliberată de sclavie și îl caută pe Tristran și pe Yvaine. Ea se prezintă drept mama lui Tristran.

În final, Yvaine se confruntă cu vrăjitoarea-regină și îi arată că inima ei îi aparține lui Tristran. Una preia conducerea Stormhold-ului în locul fiului ei, iar Tristran și Yvaine continuă să călătorească prin Faerie.

După mulți ani, Tristran și Yvaine se întorc la Stormhold, unde Tristran preia conducerea. În cele din urmă, când Tristran moare, Yvaine rămâne nemuritoare și continuă să conducă Stormhold-ul.