O vară cu Isidor – REZUMAT

de

în

Într-o vară toridă, Serena, o fetiță curajoasă și aventuroasă, se îndrăgostește de o poveste pe care o vede la televizor. Este vorba despre Isidor, un condor îndrăzneț și jucăuș care a devenit noul veteran al grădinii zoologice din Băneasa. Fascinată de acest loc minunat, Serena se hotărăște să își vadă noul prieten în realitate.

Într-o zi, Serena convince părinții să o ducă la grădina zoologică. Ei ajung acolo și Serena vede pentru prima dată un condor în carne și oase. Îi simte privirea curioasă și o atrage dincolo de gratii. Isidor și Serena se întâlnesc și se simt atrasi unul de celălalt într-un mod inexplicabil. Începe astfel o prietenie neobișnuită între o fetiță și un condor.

Dar Serena nu poate ignora faptul că Isidor este închis într-o cușcă și i se pare nedrept. În timp ce se plimbă prin oraș cu mama ei, Serena observă un grup de puscăriași care lucrează și începe să se întrebe de ce cineva ar trebui să fie privat de libertatea sa dacă nu a făcut nimic rău. Aceste gânduri o duc înapoi la Isidor și la dorința ei de a-l salva.

Serena simte că este momentul să acționeze. Cu mult curaj și hotărâre, Serena găsește o modalitate de a-l elibera pe Isidor din cușcă. Împreună, cei doi prieteni evită vigilența personalului grădinii zoologice și pornesc într-o aventură în sălbăticia muntelui.

Acolo, Serena începe să îi arate lui Isidor frumusețile naturii și îl învață cum să zboare din nou. Isidor se luptă la început, dar Serena nu renunță și nu îl lasă să se descurajeze. Își folosește abilitățile și cunoștințele pentru a-l sprijini pe Isidor în procesul său de recuperare.

Momentul în care Isidor reușește să se ridice în aer din nou este unul de neuitat. Serena și Isidor se bucură de libertatea lor în sălbăticie, explorând împreună munții și admirând frumusețea naturii. În acele momente, nu există limite sau granițe pentru ei.

Cu toate că știa că va trebui să se despartă de prietenul ei la sfârșitul aventurii, Serena rămâne cu amintiri frumoase și speranța de a-l revedea pe Isidor. Își promite că va păstra mereu în inima ei acea vară magică și că va face tot posibilul să îl întâlnească din nou.

Șapte ani mai târziu, Serena se întoarce în același loc pitoresc de munte. Își aduce aminte cu bucurie de prietenul ei Isidor și așteaptă să îl vadă zburând fericit în cer. În timp ce privește în sus, Serena își dă seama că Isidor trăiește în ea și că prietenia lor va dăinui întotdeauna în amintirile și visele ei.