O buclă în timp – rezumat

de

în

Rezumat „O buclă în timp” de L’engle Madeleine

Într-un univers vast, unde realitățile se împletesc cu fantezia, povestea lui Meg Murry se desfășoară cu un amestec de magie și știință. Meg, o tânără luminată de inteligență dar împovărată de nesiguranță, se trezește în centrul unei aventuri cosmice.

Absența tatălui ei, un cercetător de seamă, îi tulbură zilele și nopțile. Dar, într-o seară furtunoasă, destinul ia o întorsătură neașteptată.

o bucla in timp rezumat

Sosirea misterioasei doamne Ce în casa Murry deschide o ușă spre necunoscut.

Această creatură cerească, cu un aspect excentric, aduce vești despre un teseract – o cută în țesătura spațiu-timpului. Este cheia călătoriei prin a cincea dimensiune, o cale spre reîntâlnirea cu tatăl dispărut.

Meg, împreună cu fratele ei mai mic, Charles Wallace, un copil de o inteligență strălucitoare, și Calvin O’Keefe, un băiat popular de la școală, pornesc în această călătorie incredibilă.

Sub îndrumarea celor trei doamne cerești – doamna Ce, doamna Cine și doamna Care – trio-ul se avântă într-o odisee interstelară.

Universul, descoperă ei, este un loc de o frumusețe uluitoare, dar și de pericole ascunse.

Umbra, un rău cosmic care se hrănește cu întunericul, amenință să înghită stele și planete întregi. Pe Camazotz, planeta unde este prizonier tatăl lui Meg, Umbra și-a întins deja tentaculele.

Aici, realitatea este străină. O simetrie înfricoșătoare domnește peste tot, guvernată de IT, un creier gigantic și malefic.

Charles Wallace, încercând să-l înfrunte cu inteligența sa, cade victimă influenței sale malefice, transformându-se într-o marionetă a IT-ului.

Meg, Calvin și tatăl ei, reunit în cele din urmă, se confruntă cu teroarea IT-ului. Dar puterea acestuia este copleșitoare.

Salvarea vine neașteptat, când domnul Murry îi transportă pe Meg și Calvin pe Ixchel, o planetă gri, un refugiu temporar, locuit de creaturi blânde și înțelepte. Dar Charles Wallace rămâne în urmă, captiv pe Camazotz.

În inima întunericului cosmic, povestea lui Meg Murry devine nu doar o căutare a tatălui său, ci și o călătorie de autodescoperire. Fiecare planetă, fiecare întâlnire, fiecare provocare îi testează curajul, inteligența și, mai ales, capacitatea de a iubi.

Această odisee interstelară, împletită cu mister, pericol și revelații, este nu doar o aventură, ci și o meditație asupra naturii umanității, dragostei și luminii care învinge întunericul.