Harry Potter și prizonierul din Azkaban – rezumat

de

în

„Harry Potter și prizonierul din Azkaban” este al treilea volum din seria scrisă de J.K. Rowling și a fost publicat în Marea Britanie în iulie 1999. Cartea descrie aventurile lui Harry Potter și ale prietenilor săi în timpul celui de-al treilea an la Hogwarts, școala de magie și vrăjitorie.

În timpul verii, Harry află de evadarea periculoasă a unui deținut din închisoarea pentru vrăjitori „Azkaban”. În plus, el se confruntă cu o vizită neplăcută din partea mătușii Marge și cu Dementorii, creaturi întunecate care încearcă să-l atace. După aceste evenimente, Harry se întâlnește cu prietenii săi și cu Ministrul Magiei, Cornelius Fudge, care îl avertizează să rămână în siguranță.

Pe drumul spre Hogwarts, pasagerii sunt atacați de Dementori, iar Harry descoperă că Sirius Black, prizonierul evadat, îl urmărește. Cu toate acestea, adevărul este cu totul altul, iar Harry află că Sirius este nașul său și un prieten loial, nevinovat de acuzațiile care i se aduc.

Împreună cu prietenii săi, Harry reușește să-l salveze pe Sirius și pe hipogriful lui Hagrid, Buckbeak, folosind o clepsidră fermecată care îi permite să călătorească în timp. Această aventură plină de răsturnări de situație și personaje captivante continuă să dezvăluie universul fictiv creat de J.K. Rowling într-un mod surprinzător și original.