Harry Potter și camera secretelor – rezumat

de

în

Volumul al doilea din populara serie, „Harry Potter și Camera Secretelor” de J.K. Rowling, a fost lansat pentru prima dată în 1998 în Marea Britanie. Cartea urmărește al doilea an al lui Harry la Hogwarts, școala de magie și vrăjitorie. În acest volum, misterul este mai intens, ceea ce îl face potrivit mai ales pentru copiii pasionați de povești înfricoșătoare.

La fel ca și în volumul anterior, „Harry Potter și piatra filozofală”, acest al doilea volum continuă să ne introducă în lumea vrăjitorilor și a magiei, fără a omite să adauge noi elemente și personaje interesante. În deschiderea romanului, Harry încearcă să scape de familia Dursley, unde trebuia să-și petreacă vacanțele. Este vizitat de Dobby, un spiriduș de casă care încearcă să-l convingă să nu se întoarcă la Hogwarts.

În timpul verii, Harry este salvat de familia Weasley și ajunge la Hogwarts cu ajutorul unei mașini zburătoare. Acolo, se reunește cu prietenii săi și începe o nouă serie de aventuri. Noul profesor de Apărare contra Magiei Negre, Gilderoy Lockhart, se dovedește a fi un personaj arogant și lipsit de substanță, care își laudă falsul său erouism.

Pe parcursul anului, Harry și prietenii săi se confruntă cu un pericol real la Hogwarts, întrucât un bazilisc este eliberat în școală. Harry descoperă că acest pericol este legat de o cameră secretă și de un jurnal vechi care îl atrage pe sora lui Ron, Ginny, într-o capcană. Cu ajutorul prietenilor săi și al unor creaturi magice, Harry reușește să învingă baziliscul și să salveze pe Ginny.

După aceste evenimente, Harry, Ron și Hermione se pregătesc pentru un nou an la școală, iar Harry îl eliberează pe Dobby de sub tirania familiei Malfoy. „Harry Potter și Camera Secretelor” este o continuare captivantă a primei cărți din serie și a fost ecranizată cu mare succes în 2002.