Frumoasa și Bestia – rezumat

de

în

Într-o lume magică, într-un tărâm uitat de timp, trăia un negustor văduv alături de cei doisprezece copii ai săi. Printre toți, Frumoasa se remarca prin frumusețea ei și sufletul blând. Viața lor era una modestă, dar plină de iubire și armonie, până într-o zi când negustorul a pierdut toată averea într-o furtună pe mare.

Forțați să părăsească conacul luxos, familia se mută într-o căsuță mică din pădure. Năpăstuiți de sărăcie, cei doisprezece copii se străduiau să supraviețuiască, iar Frumoasa era cea care îi încuraja și îi înveselea cu zâmbetul ei fermecător.

Într-o zi, când una dintre navele negustorului revine în port, acesta hotărăște să se întoarcă în oraș pentru a încerca să-și recupereze averea pierdută. Înainte de a pleca, el le întreabă pe fiicele sale ce cadouri să le aducă. Fiicele mai mari cer bijuterii scumpe și rochii frumoase, în timp ce Frumoasa, cu simplitatea și inima ei pură, cere doar un trandafir.

Pe drumul său de întoarcere, negustorul se rătăcește și ajunge la un castel misterios, înconjurat de o pădure întunecată. Aici, el este întâmpinat cu ospitalitate și adăpost, dar când, înainte de a pleca, ia un trandafir din grădina castelului pentru a-l duce acasă Fiarei, apare Bestia, stăpânul castelului.

Bestia este înfiorătoare și furioasă de gestul negustorului, dar îi permite acestuia să plece cu condiția să-și trimită una dintre fiice în locul său. Frumoasa, într-o mișcare plină de curaj și iubire pentru tatăl ei, decide să meargă la castel pentru a-și salva familia.

Când ajunge la castel, Frumoasa este întâmpinată de Bestie cu amabilitate și bunătate. Cu timpul, ea descoperă că sub înfățișarea înspăimântătoare, Bestia este de fapt un suflet sensibil și binevoitor. În fiecare noapte, Bestia o cere în căsătorie pe Frumoasa, iar ea, deși simte o atracție inexplicabilă pentru un prinț frumos pe care îl visează, îl refuză pe Bestie.

În încercarea de a descoperi adevărul din spatele Bestiei și a castelului său fermecat, Frumoasa începe să exploreze încăperile ascunse și să deslușească secretele acestei lumi magice. Descoperă că în camerele fermecate se află obiecte animate și animale slujitoare.

Cu timpul, Frumoasa primește permisiunea de a-și vizita familia, dar, absorbită de dragostea și grijile pentru Bestie, se întoarce târziu la castel. În acea noapte, Frumoasa are o viziune în care Bestia zace pe patul de moarte. Copleșită de sentimente și realizând că îl iubește cu adevărat pe Bestie, ea fuge înapoi la castel.

În grădina castelului, Frumoasa găsește Bestia aproape pe moarte. În acel moment, își dă seama că sacrificiul ei și dragostea necondiționată au puterea de a schimba destinele. Ea își declară iubirea pentru Bestie și acceptă să se căsătorească cu el.

În dimineața următoare, Bestia se transformă într-un prinț frumos, iar Frumoasa își dă seama că visele ei s-au împlinit. În acel moment, o zână apare și dezvăluie că Frumoasa este de fapt nepoata ei, iar mama prințului este sora zânei. Toți trăiesc fericiți până la adânci bătrâneți, într-o lume în care frumusețea interioară și dragostea adevărată sunt cele mai prețioase comori.