Elevul Dima dintr-a șaptea de Mihail Drumeș – REZUMAT

de

în

Într-o lume plină de aventuri și dezbateri, povestea Elevului Dima dintr-a șaptea de Mihail Drumeș ne poartă prin întâmplări neașteptate și emoții puternice. Grigore Dima, cunoscut și ca Elevul Dima, este un tânăr cu o poveste fascinantă, născut în Anglia și având dublă cetățenie română și engleză.

Viața lui Dima a fost o călătorie plină de schimbări și descoperiri. Primele două clase gimnaziale le-a făcut la Londra, iar următoarele etape ale educației sale l-au dus în orașe precum Geneva, Paris și București. În clasa a șaptea, tatăl său l-a trimis la școala de stat din Craiova, unde a fost primit cu brațele deschise de Doña Bianca, o femeie generoasă și iubitoare.

În timpul petrecut la școală, Dima și colegii săi au făcut planuri mari pentru viitor. Inițial, ei au hotărât să facă o excursie la Dunăre, dar s-au răzgândit și s-au gândit mai degrabă să pornească în căutarea unei comori în America. Așa a luat naștere ideea formidabilă a lui Dima de a crea „A.R.P.E.T-ul” (Asociația Războinicilor Pentru Eliberarea Tuturor), o organizație care avea ca obiective principale descoperirea comorii și înființarea unei noi țări numită Grigorida.

Cu susținerea profesorilor și entuziasmul colegilor săi, Dima a fost în culmea fericirii. Însă, viața nu este întotdeauna un câmp de trandafiri, iar dorința lui Dima de a-și îndeplini visul a fost pusă la încercare. În clasa a VIII-a, Dima a fost transferat la Leagăn, unde a întâlnit un alt coleg special, Cătălin Șoimaru. Din păcate, Cătălin s-a îndrăgostit de directoarea școlii și, într-un act de nebunie, s-a sinucis din dragoste.

Tragedia lui Cătălin a adus un val de durere și tristețe peste întreaga comunitate școlară. Toți membrii A.R.P.E.T-ului, inclusiv Dima, l-au condus pe ultimul drum pe Cătălin și i-au ținut de urât la mormânt până a doua zi. Această experiență devastatoare a marcat profund viața lui Dima și a întărit hotărârea sa de a-și continua căutările și visurile.

Dar viața nu i-a fost ușoară lui Dima. Visul său de a porni în expediția transoceanică și de a descoperi comorile a fost frânt de o altercație între elevii din clasa a VIII-a și Consiliul Profesoral. Drept urmare, Dima a fost exmatriculat din toate școlile și A.R.P.E.T-ul a fost distrus de către Poliția din Craiova.

De acum înainte, Dima a fost nevoit să se ascundă sub o identitate falsă în București pentru a evita să fie descoperit de Poliție. În această nouă etapă a vieții sale, el a întâlnit-o pe Lotte, fata gazdei sale din Craiova, și s-a îndrăgostit de ea. Iubirea lor s-a dezvoltat rapid, iar cei doi s-au logodit. Cu toate acestea, viața le-a pregătit noi provocări.

Din păcate, oficialitățile nu le-au răspuns la cererile lor și, ajunși la capătul răbdării, cei doi îndrăgostiți au decis să se sinucidă la Hotel Europa. Cu toate acestea, planul lor a eșuat și au fost salvați în ultimul moment de tatăl lui Dima.

După această experiență traumatizantă, cei doi au fost separați de către părinți și destinul lor a luat o altă întorsătură. Dima a părăsit țara și s-a întors în Anglia, continuându-și studiile și crezând că Lotte a murit. Anii au trecut, iar într-o zi, la 15 ani după moartea tatălui său, Dima a aflat că Lotte trăiește și are trei copii.

Cu inima plină de emoții și speranță, Dima a pornit spre Craiova pentru a o revedea pe Lotte. Cu toate acestea, viața îi mai rezerva o surpriză. În Craiova, Dima a întâlnit-o pe Ioana Pâslaru, o veche cunoștință din trecut, pe care nu o mai văzuse de 16 ani. Între cei doi s-a reînflăcărat flacăra dragostei și s-au logodit.

Astfel, povestea Elevului Dima dintr-a șaptea se încheie cu o nouă etapă din viața lui Dima, alături de Ioana. În ciuda tuturor încercărilor și neajunsurilor, Dima a găsit în cele din urmă fericirea și iubirea pe care o căuta.