Compuneri despre iarnă

de

în

În acest articol vă voi prezenta 10 compuneri despre iarnă.

Primele 5 compuneri despre iarnă sunt lungi iar celelalte 5 compuneri despre iarnă sunt scurte, așadar vedeti voi care vă e mai de folos.

Vezi și:

Compuneri lungi despre iarnă

Compunere lungă despre iarnă 1

Titlu compunere: Împărăția de Gheață

compunere despre iarna

Iarna e ca o împărăție de gheață care se întinde cât vezi cu ochii, iar eu, un adolescent de 12 ani, mă simt ca un cavaler al regatului alb.

Totul începe când primii fulgi încep să cadă, ușori ca niște fulgi de pene, învăluind lumea într-o mantie albă.

Privesc cum orășelul meu se schimbă, devenind mai liniștit, mai misterios, parcă pregătit pentru aventuri epice.

Peisajele de iarnă sunt ca desprinse din cele mai frumoase povești. Copacii își pierd straiele verzi și îmbracă rochii elegante de gheață și zăpadă.

Iar cerul, chiar și când e cenușiu, pare să sprijine cu mândrie acest regat înghețat. Îmi place să ies afară chiar și când e frigul cel mai aspru, pentru că fiecare suflare de aer rece mă face să mă simt mai viu.

Dar iarna nu e doar despre frig și gheață, ci și despre căldura care vine din inimile oamenilor.

E timpul când ne strângem în jurul sobei, povestim, jucăm jocuri de societate și ne bucurăm de compania celuilalt. Iarna aduce cu sine o apropiere specială, când, în ciuda frigului de afară, ne simțim mai uniți ca oricând.

Și cum să uit de așteptarea febrilă a sărbătorilor? De emoția care mă cuprinde când aprindem luminițele de Crăciun sau când ne pregătim să întâmpinăm Anul Nou?

În fiecare casă se simte pulsul acestei așteptări, iar străzile orășelului se transformă în adevărate scene festive, pline de culoare și cântec.

Iarna este o perioadă de magie și speranță, un timp în care fiecare dintre noi poate să devină un personaj de poveste în propria sa epopee.

Chiar dacă sunt încă tânăr, înțeleg că aceste momente de iarnă sunt neprețuite și că amintirile pe care le creez acum vor rămâne cu mine pentru tot restul vieții.

Compunere lungă despre iarnă 2

Titlu compunere: Magia albă a iernii

compunere lunga despre iarna

Iarna, pentru mine, este ca o poveste veche, spusă la gura sobei, în timp ce fulgii de zăpadă dansează în haosul lor armonios afară. Totul în jur pare să capete o liniște profundă, ca și cum lumea ar lua o pauză, să respire și să se pregătească pentru viața care va renaște primăvara.

Străzile se transformă într-un tablou monocrom, cu casele acoperite de glazura albă a zăpezii, care pare a fi zahăr pudră presărat de un cofetar gigant.

Să ieși afară într-o zi de iarnă e ca și cum ai păși într-un alt tărâm. Sunetul pașilor tăi se înăbușă sub stratul gros de zăpadă, iar respirația ți se transformă în aburi mici care se risipesc rapid în aerul rece.

Copacii stau goi, cu ramurile lor îmbrăcate în straie de gheață, iar silueta lor se zărește în zare ca niște sculpturi într-un parc al naturii.

Activitățile specifice iernii sunt cele care îmi umplu timpul liber cu bucurie și entuziasm.

Fie că vorbim despre o luptă prietenoasă cu bulgări de zăpadă, despre patinajul pe gheață sau despre zilele petrecute pe pârtie, fiecare dintre acestea adaugă un strop de magie sezonului rece.

Dar cel mai mult îmi place să mă plimb prin zăpadă, să observ urmele lăsate de animale sau chiar de oameni, să ascult tăcerea deplină care se așterne odată cu căderea primilor fulgi.

Seara, când întunericul cuprinde totul și luminile încep să pâlpâie în ferestrele caselor, e timpul pentru momente de liniște și căldură în casă.

Să te cuibărești într-o pătură pufoasă, cu o cană de ciocolată caldă în mâini, și să asculți povestirile bunicilor sau să vezi un film bun, simți cum iarna devine un anotimp al confortului și al poveștilor nesfârșite.

Iar când vine Crăciunul, iarna prinde viață cu totul altfel. Luminile strălucitoare, cântecele de colind care răsună în fiecare colț de stradă și mireasma de cozonac proaspăt îmi încălzesc sufletul.

E o perioadă în care totul pare posibil, în care bucuria se împărtășește liber și în care speranța pentru un nou început își face simțită prezența.

Iarna este, în esență, un anotimp al contrastelor: între albul pur al zăpezii și întunericul nopților lungi, între frigul care îți înțepenește degetele și căldura dulce a casei, între tăcerea naturii adormite și veselia sărbătorilor.

Pentru mine, fiecare iarnă este un capitol nou, o poveste care așteaptă să fie trăită și o magie care îmi încântă fiecare simț.

Compunere lungă despre iarnă 3

Titlu compunere: Împărăția de gheață

Când vine iarna, parcă totul în jur începe să se schimbe, să se transforme într-un tărâm de basm, acoperit de un covor alb și strălucitor. Iarna este anotimpul care aduce cu el frigul, dar și o mulțime de bucurii și activități pe care abia aștept să le fac.

Îmi place să mă trezesc dimineața și să văd geamul aburit, să desenez cu degetul forme amuzante pe el, în timp ce afară lumea e o adevărată împărăție de gheață.

În drumul spre școală, îmi place să văd cum copacii și-au pus pelerinele albe și stau de strajă, gata să întâmpine orice aventurier curajos.

Peisajul iernatic e ca o pictură în nuanțe de albastru și alb, și orice pas pe care îl fac pare să scrie o poveste nouă pe pânza zăpezii proaspete.

Dar, ce îmi place cel mai mult e să mă dau cu sania. Să simt cum vântul îmi șuieră în urechi, să prind viteza și să alunec pe derdelușul perfect pe care ni-l pregătește iarna, este pur și simplu electrizant.

Apoi, vine momentul acela magic când mă opresc și privesc în jur, respirând adânc aerul rece și curat, simțind cum îmi umple plămânii și îmi revigorează fiecare celulă.

Nu pot să uit nici de omul de zăpadă, camaradul de nădejde al fiecărui iarnă. Mereu diferit, uneori strâmb, alteori cu o ținută impunătoare, dar mereu făcut cu aceeași bucurie nesfârșită și cu o mare dorință de a aduce zâmbete pe fețele celor care îl privesc.

Și când seara începe să coboare, să stăm în jurul lui, cu un ceai fierbinte în mâini și să admirăm cum lumina felinarelor se reflectă în cristalele de gheață care îi sunt ochi, este o scenă pe care nu o voi uita niciodată.

Apoi, iarna este și despre sărbători, despre acel timp special petrecut în familie, despre colinde și daruri. Este momentul când orașul se îmbracă în haine de sărbătoare, când luminile de Crăciun clipește peste tot și când simți că totul este posibil.

E timpul acela al anului când fiecare clipă pare să fie încărcată cu magie și când fiecare zi pare să fie un dar.

În concluzie, iarna nu este doar un anotimp rece, ci un ciclu plin de frumusețe, de activități care mai de care mai interesante și de momente unice, pe care le trăim cu toții împreună.

Este un timp al viselor și al bucuriei pure, un timp în care natura se odihnește, iar noi ne încărcăm cu noi amintiri și experiențe. Împărăția de gheață a iernii este, fără îndoială, unul dintre cele mai magice și spectaculoase anotimpuri.

Compunere lungă despre iarnă 4

Titlu compunere: Iarna, regina anotimpurilor

Când sosește iarna, parcă întregul peisaj se transformă într-un regat feeric, dominat de albul imaculat al zăpezii.

Este anotimpul în care lumea se îmbracă în haine de gheață, iar frigul devine un nou prieten cu care învățăm să conviețuim.

Chiar dacă este cel mai rece dintre toate anotimpurile, iarna aduce cu sine o căldură aparte, căldura momentelor petrecute în familie, a sărbătorilor și a jocurilor în zăpadă.

Iarna mă face să mă simt ca într-o poveste. Diminețile în care mă trezesc și văd totul acoperit de zăpadă sunt de-a dreptul magice.

Mă grăbesc să îmbrac cel mai gros pulover, fularul și mănușile, și apoi să ies afară pentru a lua parte la acest spectacol al naturii. Aerul rece îmi înviora fața, iar fiecare pas prin zăpadă proaspătă pare o aventură.

Unul dintre lucrurile care îmi plac cel mai mult la iarnă sunt serile lungi, perfecte pentru a citi o carte bună sau pentru a scrie în jurnalul meu.

Lumina blândă a lămpii și zgomotul aproape imperceptibil al arderii lemnelor în șemineu creează atmosfera ideală pentru visare și relaxare. Iarna e anotimpul care pare să fie creat special pentru reflecție și pentru a ne bucura de lucrurile mici.

Nu pot să nu mă gândesc la bucuria pe care mi-o aduce sărbătoarea Crăciunului, cu mirosul de cozonac în casă, cu bradul împodobit și cu luminile strălucitoare care înfrumusețează fiecare colț.

E momentul în care familia se adună și împarte povești, râde și se bucură unii de alții. Iarna și Crăciunul par să fie făcute unul pentru celălalt, aducând un sentiment de comuniune și pace.

Iar când vine vorba de joaca în zăpadă, să nu credeți că este doar pentru cei mici. Să faci îngeri în zăpadă sau să te dai cu sania sunt activități care te fac să uiți de vârstă și să te simți din nou copil.

Iarna este despre libertatea de a te bucura de moment, de a râde cu gura până la urechi și de a prinde fulgii de zăpadă pe limbă.

În concluzie, iarna nu este doar o simplă succesiune de zile friguroase, ci este o perioadă plină de farmec, un timp pentru bucurii simple și pentru amintiri care dăinuie. Regina anotimpurilor, cu măreția și semeția ei, ne invită în fiecare an să redescoperim minunile și magia pe care doar ea le poate oferi.


Compunere lungă despre iarnă 5

Titlu compunere: Vis în alb

compuneri despre iarna

Pentru mine, iarna este acel vis în alb care se așterne ușor peste oraș și câmpuri, transformând totul într-un peisaj de basm.

Este timpul acela din an când natura își ia o scurtă pauză, iar noi avem șansa de a ne bucura de liniștea și frumusețea ei. Fiecare fulg de nea care cade este ca o stea coborâtă din cer, menită să ne încânte privirile și să ne purifice gândurile.

În zilele de iarnă, când cerul este cenușiu și soarele parcă se sfiește să-și arate razele, mă îmbrac gros și ies să mă aventurez în tărâmul alb.

Totul este atât de liniștit, de parcă zăpada a pus o pătură peste sunetele orașului. Pașii mei se aud cristalin pe trotuarul acoperit de zăpadă, iar fiecare suflare a vântului îmi aduce aminte de puritatea și simplitatea lumii.

Una dintre cele mai frumoase activități iarna este patinajul. Gheața lucioasă a patinoarului devine o scenă pe care fiecare își arată grația sau își încearcă echilibrul.

Sunt momente în care te simți liber, zburând cu picioarele pe gheață, și chiar dacă uneori cazi, râsul și încercarea de a te ridica sunt parte din farmecul iernii.

Și cum să nu vorbim despre bucuria ninsorilor mari, când fulgii dansează în aer și se aștern pe pământ fără grabă?

E atunci când fiecare fulg pare să fie unic și când totul devine atât de liniștit, de parcă timpul însuși s-ar opri pentru a privi minunea. Este momentul perfect pentru a face o bătaie cu zăpadă sau pentru a construi cel mai mare fort posibil, râzând și competând cu prietenii.

Iarna este, de asemenea, un timp pentru contemplare. Seara, când stau la fereastra camerei mele, privesc cum lumina străzii se reflectă în zăpada strălucitoare și mă gândesc la toate momentele frumoase pe care le-am trăit.

E ca și cum iarna ne dă ocazia să respirăm adânc și să ne pregătim pentru anotimpurile ce vor veni.

În încheiere, iarna este mai mult decât un anotimp rece; este o poveste scrisă în nuanțe de alb și gri, o poveste pe care o trăim cu toții în fiecare an.

Este un vis frumos pe care îl așteptăm cu nerăbdare, un vis care ne încântă și ne oferă momente de neuitat, transformând rutina în magie pură. Visul în alb al iernii este cu adevărat o magie a naturii, o magie care ne îmbrățișează pe toți în cea mai pură formă a ei.

Compuneri scurte despre iarnă

Compunere scurtă despre iarnă 1

Titlu compunere: Împărăția albă

compunere anotimpul iarna

Iarna, în împărăția ei albă, îmi transformă cartierul într-o scenă de basm. Ca un adolescent de 12 ani, simt că fiecare fulg de zăpadă este o fereastră spre o lume de minuni.

Străzile sunt linii albe, necălcate, iar tăcerea este ruptă doar de râsul copiilor în bătăliile cu bulgări de zăpadă.

Răsuflarea mi se transformă în aburi, teatrul meu de zi cu zi unde fiecare suflu creează norișori efemeri.

Pădurile devin regate ale liniștii, locuri unde doar animalele pădurii își lasă urmele delicate pe covorul alb. Mă aventurez în această lume, urmărind fiecare urmă, imaginându-mi povești despre locuitorii ascunși ai pădurii.

Iarna nu este doar rece, ci și o provocare, un test de curaj și o invitatie la aventură. Îmi pun schiurile și las vântul rece să-mi bată în față, în timp ce viteza mă face să mă simt liber și neînfricat.

Când seara se lasă și luminile de sărbătoare încep să clipească, iarna îmi pare mai blândă. Pe cer, stelele par mai aproape, strălucind prin frigul nopții.

În case, lumina caldă a lumânărilor flutură în ferestre, trimițându-mi invitația de a mă întoarce la căldura caminului. Iarna este timpul poveștilor spuse lângă foc, al speranței și al viselor curate, ca zăpada care acoperă lumea în fiecare noapte.

Compunere scurtă despre iarnă 2

Titlu compunere: Ecou de iarnă

Iarna îmi aduce ecoul pașilor prin zăpadă, fiecare sunet amplificat de liniștea care învăluie totul. Mă simt ca un pionier pe un teren necunoscut, chiar dacă sunt doar pe strada mea, transformată acum într-un tărâm de gheață.

Clădirile par mai înalte, mai impozante, acoperite de mantii albe și tăcerile sunt mai adânci, pline de promisiuni nespuse.

În parc, copacii stau goi, așteptând răbdători sub povara zăpezii. Fiecare ramură este o pensulă care a pictat cerul gri în alb. Iarna este artistul, iar eu sunt spectatorul privilegiat al operei sale.

Mă joc pe derdelușuri, unde râsetele și strigătele se împletesc într-o simfonie veselă. Pentru mine, iarna este o pauză necesară, un răgaz pentru reflecție și recunoștință.

Acasă, când soarele apune devreme, iarna mi se infiltrează în cameră prin desenele de pe geamuri, create de gheață. Mă ghemuiesc într-un colț al camerei cu o carte bună, în timp ce în fundal, ceaiul fierbe încet.

Iarna îmi oferă acest cadru perfect pentru visare, pentru a trăi aventuri în paginile cărților, în timp ce afara totul este acoperit de un strat gros de mister și frumusețe.

Compunere scurtă despre iarnă 3

Titlu compunere: Vise albe

Iarna, cu albul ei imaculat, mă invită să visez cu ochii deschiși. În lumea aceasta nouă, fiecare zăpadă aduce un strat de posibilități infinite.

Străzile mele obișnuite devin piste de alunecare, iar fiecare copac este un statut acoperit în zăpadă. Jocul de lumini reflectate de cristalele de gheață transformă fiecare seară într-o petrecere strălucitoare.

Privind prin fereastră, văd cum copiii din vecini își construiesc forturi de zăpadă și își imaginează epopei eroice.

Ei devin cavaleri, regine și magicieni în propria lor poveste de iarnă. Îmi pun haina groasă și mă alătur lor, făcându-mi propriul personaj în această piesă improvizată sub cerul liber.

Iarna este și despre confort, despre aroma de scorțișoară și portocală care se răspândește în casă. Este despre căldura care vine nu doar de la focul din șemineu, ci și de la îmbrățișările celor dragi.

Fiecare seară aduce cu ea promisiunea unei povești noi, fie că este vorba de un film urmărit împreună sau de o carte citită sub lumina slabă a lampii. Iarna este o poveste scrisă în nuanțe de alb și gri, cu capitole pline de căldură umană și simplitate.

Compunere scurtă despre iarnă 4

Titlu compunere: Reverie în alb

Când iarna își întinde mantia albă peste oraș, lumea se transformă într-un tablou static, parcă suspendat în timp. Pentru mine, un băiat de 12 ani, zăpada nu este doar un fenomen meteo, ci o poartă spre imaginație.

Îmi place să privesc fulgii cum dansează în haosul lor organizat, așezându-se cu delicatețe pe crengile goale ale copacilor. Parcul din fața casei devine scena principală a jocurilor de iarnă, unde fiecare copil își lasă amprenta pe covorul proaspăt de zăpadă.

Gheața acoperă aleile, transformându-le în piste de patinaj pentru pașii neîndemânatici ai celor care încă învață să se deplaseze prin noua lume albă. La fiecare pas scrâșnitul zăpezii compactate sub bocanci îmi oferă un sentiment de satisfacție pură.

Iarna este acel timp când fiecare zi pare să aibă mai multe ore, ore pe care mi le petrec construind igluuri și fortărețe, sau pur și simplu admirând peisajul transformat.

Seara, pe drumul spre casă, lumina stradală filtrează prin ceața albă, creând aureole mistice în jurul fiecărei surse de lumină.

Caldura casei mă întâmpină ca o îmbrățișare, iar mirosul de cozonac proaspăt scoate din cuptor îmi amintește că iarna este anotimpul sărbătorilor, al reuniunilor de familie și al bucuriilor simple.

Așa îmi închei ziua, cu gândul la aventurile de mâine în regatul de gheață și zăpadă.

Compunere scurtă despre iarnă 5

Titlu compunere: Cântecele iernii

compunere despre anotimpul iarna

Iarna vine cu promisiunea schimbării, schimbă care este vizibilă dincolo de geamul camerei mele, unde lumea este îmbrăcată în alb. Pentru mine, un adolescent visător, iarna este un simfonie în alb major, cu note care cad în ritmuri neregulate sub forma fulgilor de nea.

Zgomotul surd al zăpezii care se așează pe acoperișuri se combină cu ecourile pașilor grabiți pe trotuarele înghețate, compunând astfel cântecele iernii.

În această perioadă a anului, fiecare suflare se transformă într-un norișor de abur, fiecare râsete se cristalizează în aerul rece.

Bucuria simplă a unei zile de iarnă este nemărginită: de la construirea unui om de zăpadă, la privitul stelelor care par să tremure de frig în noaptea limpede.

Iarna este timpul când fiecare sunet este amplificat, fiecare culoare este accentuată, iar fiecare moment de joacă în zăpadă devine o amintire prețioasă.

În serile de iarnă, când întunericul se așterne devreme, casa devine un sanctuar. Lumina caldă se strecoară prin jaluzele, aruncând umbre dansante pe pereți.

Aromele de portocală și scorțișoară se amestecă în aer, iar liniștea este întreruptă doar de pocnetele lemnelor în semineu.

Este timpul pentru basme spuse la gura sobei, pentru planuri și visuri înfășurate în căldura unei pături groase.