Cireșarii Vol. 2 – rezumat

de

în

„Castelul fetei în alb”, scris de Constantin Chiriță și publicat în 1958, este al doilea volum din seria de romane pentru copii și adolescenți „Cireșarii”. Cartea a avut un succes remarcabil printre tinerii cititori și a captivat imaginația lor.

Acțiunea începe în vara anului, când Cireșarii devin subiectul de discuție în oraș, datorită expediției lor la Peștera Neagră. Singurul care nu este impresionat de toată atenția este Tic. Viața lui monotona se schimbă atunci când vede o fată brunetă într-o rochie albă în curtea școlii. Intrigat de frumusețea ei, dar intimidat, el nu reușește să-i adreseze niciun cuvânt. În cele din urmă, Tic îi povestește lui Dan despre fata misterioasă și descoperă că numele ei este Laura și că locuiește cu bunica ei, care are o atitudine excesiv de protectoare față de nepoata ei.

În timp ce Victor se află la Salzburg și Ursu se antrenează pentru un meci de box, Tic decide să îi scrie Laurei o scrisoare și să o livreze personal, iar cei doi încearcă să o observe fără să fie văzuți. Totuși, planul lor nu merge conform așteptărilor, iar Laura pare să se distreze pe seama lor.

Maria încearcă să discute cu Laura, dar aceasta pare să o ocolească. În ciuda aparențelor, Laura se simte singură și își dorește să îi cunoască pe Cireșari. În ziua meciului de box, Laura încearcă să se apropie de Maria, dar primește priviri disprețuitoare, iar Ursu câștigă meciul.

Când Tic află că Laura a fugit de acasă, el și Cireșarii pornesc în căutarea ei. Laura, care se simte singură și dorindu-și să-și revendice libertatea, se refugiază la munte, unde este răpită de un grup de bărbați în căutare de comori. Ea este închisă într-un turn, iar singurul ei tovarăș este un pisoi pe care îl numește „Philippe”.

Cireșarii primesc o scrisoare de la Laura, iar aceasta îi roagă să vină să o salveze. Inițial, Cireșarii cred că este o farsă, dar încep să investigheze și să urmărească indiciile lăsate de Laura. În cele din urmă, ei descoperă un castel ascuns și reușesc să o salveze pe Laura.

După multe aventuri și peripeții, Cireșarii reușesc să o salveze pe Laura și să descopere adevărul despre castelul misterios. În final, toți se reîntâlnesc și sărbătoresc reușita lor, iar Tic învață o lecție despre dragoste și adolescență.

„Castelul fetei în alb” este o poveste captivantă despre aventură, prietenie și curaj, care a captivat generații de cititori tineri.